.

.

1PCS X Напон-тип на температурата и влажноста на воздухот модул AMT2001, алтернативни AHT2M1 температура и влажност, сензор

1PCS X Напон-тип на температурата и влажноста на воздухот модул AMT2001, алтернативни AHT2M1 температура и

DEN 568.00
DEN 624.00
-9 %
Од стока


AMT2001 интегриран модул на температура и влажност (напон аналоген излез), алтернативните AHT2 M1
AMT2001 температура и влажност модул , односно релативната влажност сензор и коло за интеграција на производот на напон на модул во ЕДНОНАСОЧЕН напон, релативната влажност да се пресметува излезниот напон на модулот има прецизност и висока сигурност, конзистентност, и со температурна компензација, еден чип калибрација излез, за да се обезбеди долгорочна стабилност, лесна за употреба и ниска цена и така натаму, особено погоден за повеќе се бара на квалитетот и цената на барањата и потребите на претпријатието. Технички параметри :
(1) напон (Vin) : DC 4.5-6 V
(2) Тековната потрошувачка : за 2m A (MAX 5m A)
(3) температурата на работа опсег : -40 до 80 C
(4) Влажност опсег : 0 ~ 100% RH (кондензација)
(5) влажност откривање спектар : 0 да 100% RH
(6) температура на Чување опсег : 0 до 80 C
(7) чување влажност опсег : 95% RH (не-кондензирање)
(8) влажност откривање на точноста : 3% RH (услови : at25 C, 60% RH, Vin = 4.5-6 V)
Излезен напон спектар : 1.71 да 1.89 V
(9) температура, мерење на точноста : 0.5 C(услови : at25 C, Vin = 4.5-6 V)
: 0.245-0 .255 V излезен напон спектар на
карактеристики :
ниска потрошувачка на енергија, мала големина, полн опсег температурна компензација, целосна скала на микроконтролерски калибрација линеарна излез, висока сигурност, лесен за употреба, евтини области на примена : клима уред, овлажнител , одвлажнување, на комуникација, на атмосферски надгледување на животната средина, индустриски процесот на контрола, земјоделството, мерни инструменти и други апликации.
AM2001 еден влажност напон излез модул (3 линии)
AMT2001 како температурата и влажноста на воздухот аналоген модул (4 линии)

R

Додатоци на производи