.

.

Висока температура AM2305 Температура и Влажност, Сензор

Висока температура AM2305 Температура и Влажност, Сензор

DEN 786.00
DEN 864.00
-9 %
Од стока


Висока температура дигитален сензор за температура и влажност, AM2305
Предности :
1) Релативна влажност и температура мерење Сите калибрација, дигитален излез
2) одлични долгорочна стабилност
3) без дополнителни делови
4) долго сигнал за пренос на далечина
5) ултра-ниска моќност
6) .4 pin инсталација
7) целосно меѓусебно
AM2305 Производ Преглед :
AM2305 дигитален сензор за температура и влажност, е температурата и влажноста на воздухот во комбинација сензор е калибриран дигитален сигнал на излез. Одредена апликација дигитални модул за стекнување на технологијата и на температура и влажност, уреди со покажувач на технологија, за да се обезбеди дека производите со висока сигурност и одличен долгорочна стабилност.
На сензорот вклучува капацитивни сензор влажни компоненти и DS18 B20 температура мерни уреди, и поврзан со високи перформанси 8-битни микро-контролор. Производот има одличен квалитет, брз одговор, анти-мешање способност, трошоци и други предности.
Секој AM2305 сензори се исклучително точни влажност калибрација комора за калибрација. Калибрација коефициенти се чуваат во форма на програма во еднократни лозинки меморија, внатрешен сензор за детекција процесирање на сигналот за да се јавите на овие калибрација коефициенти. Една жица сериски интерфејс, системот на интеграција станува поедноставно и побрзо. Ултра-мали димензии, ниска потрошувачка на енергија, сигнал за пренос на далечина до 20 метри или повеќе, што го прави најдобар избор, дури и на најсложените апликации во голем број на апликации, тогаш, производот води кон три основни заштитените кабел.
Области на примена :
1) HVAC
2) тестирање и инспекција опрема
3) Автомобил
4) data logger
5) Стока За Широка Потрошувачка
6) Автоматска контрола на
7) Аеродроми
8) апарати
9) humidistat
10) Медицински
Параметри :
Напојување копчиња :
AM2305 напон од 3.3-6 V. Сензор моќ, да се чека за 1s да надвор од нестабилна држава, во овој период не треба да се испрати било команди. Може да се зголеми 100n F capacitor помеѓу напојување pin (VDD, GND) за одвојување филтрирање.
Еден автобус интерфејс :
Еден автобус на податоци комуникација и синхронизација помеѓу микропроцесори и AM2305, комуникација време 5ms околу специфичен формат што е опишано подолу, актуелниот трансфер на податоци за 40bit висока first-out.
Формат на податоци : 40bit податоци = податоците 16bit 16bit влажност температура на податоци 8bit проверката
Примери : примање 40bit податоци се како што следува :
0,000,001,010,001,100 0000 0001 0101 1110 1111 1110
Влажност на податоци температура податоци проверката
Проверката = 8 (висока влажност ниска влажност 8 8 8 висока температура, ниска температура 8) збирот на крајот на пример : проверката = 0,000,001,010,001,100 0000 0001 0101 1110 1111 1110
Овој пример влажност = 65.2% RH, влажност вредност пресметка : влажност податоци од бинарни 0,000,001,010,001,100 конвертира во децимална да се добие 652, влажност = 652/10 = 65.2% RH. Методот на пресметка на температура вредности и влажност вредности на истиот, така што во овој случај температура = 35.1 c
Кога температурата е под 0 c , на највисоката позиција на температура податоци.
На пример : -10.1 в рече 1,000,000,001,100,101
Корисникот домаќин (MCU) испраќа почеток сигнал, AM2305 конвертира од ниска моќ на владата за да се high-speed mode, на крајот на чекаат за домаќин за да започнете сигнал, AM2305 испрати одговор сигнал за да испратите 40bit податоци, и да предизвика сигнал на стекнување.
(Забелешка : домаќин чита од AM2305 Температура и влажност на податоци е секогаш се мери пред првиот вредност, како што се две мерења за долг интервал на време, континуирано читање на два пати, со цел да се добие во реално време, температура и влажност вредности)
Пакување, Вклучувајќи :
1 PCS AM2305

R

Додатоци на производи